Korond

KOROND

Korond nagyközség, a Küküllő dombvidék, és a Hargita hegyvonulatnak a nyugati lábánál elterülő fensík határán, a Firtos hegy aljában, a Korond vize mellett fekszik.Hargita megye közép-nyugati reszén terül el. 

A szűkebb tájegység neve Sóvidék, amely magába foglalja Korond és Parajd községeket, és Szováta várost. 

Korond (románul Corund): erdélyi falu a mai Romániában, Hargita megyében. A Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. Atyha, Kalonda, Pálpataka és Fenyőkút települések tartoznak hozzá.

Nagyszerű szálláshelyekVendégszerető fogadtatás

Tervezze meg velünk álmai vakációját Korond a Székely Sóvidék legrégibb településeinek egyike. Neve hun eredetû. "Tündér lakta föld" volt, a mondabeli Firtos és Tartod hegye között.

Gyönyörű környezet

Gyönyörű környezet

Egyedülálló természeti értékeink bemutatásával, gyerekeket és felnőtteket szeretnénk ösztönözni, a Kárpát-medence varázslatos állatvilágának megismerésére.

Nagyszerű szállások

Nagyszerű szállások

  Szállást keresel de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!

Érdekes programok

Érdekes programok

A hagyományok és mesterségek megőrzése a korondi lakosók legfőbb prioritása. A napi rendszerességel megszervezett bemutatókon megcsodálhatjuk a helyi kézművesek munkáját, sőt aktivan is kipróbálhatjuk kézügyességünket